lördag 21 november 2015

NÅGOT ÄR VÄLDIGT FEL - UTPEKAD SOM IS-KRIGARE AV SÄPO.

Finns det ingen förklaring till Säpos hantering av 22-åringen från Mosul inställer sig en stor oro hur det står till med vår säkerhetspolis. Säpo har utsatt honom och hans familj i Mosul för kränkning och livsfara, genom att först antyda att han är orsaken till den förhöjda hotnivå mot i Sverige och sedan låta läcka ut hans namn.
När han nu är utslängd till vargarna och i fängsligt förvar, fortsätter makthavarna i sitt trygga hörn att gratulera varandra för det duktiga polisarbetet. Rikspolischefen Eliasson vill ”hälla ett regn av guldstjärnor” över polisen.
I IS-styrda Mosul bävar föräldrarna vad som kan hända dem, sedan svenska media fått dem att ställa upp på intervjuer. Och vad kunde ha hänt om 22-åringen vid gripandet plötsligt gjort en handrörelse, som fått poliserna att dra sina vapen.
Och varför hoppade  chefsåklagaren Agnetha Hilding Qvarnström plötsligt av uppdraget som förundersökningsledare? Ville hon slippa att förknippas med de pinsamheter som snart blir offentliga. Visst finns det säkert skäl för polisen att intressera sig för 22-åringen, men därav följer inte att han nu skall gripas som misstänkt för terrorbrott. Kanske har någon äkta terrorist, utan hans vetskap, besökt honom på Facebook och larmet utlösts av FRA eller annan avlyssnare. Då har Säpo möjlighet att gömma sig bakom juridiska dimridåer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar